2015-12-01

Lantmännen levererar Sveriges hållbaraste drivmedel till Keolis gröna bussar

Lantmännen Agroetanol lanserade i januari ett etanoldrivmedel som minskar koldioxidutsläppen med över 90 procent. Drivmedlet är anpassat för dieselfordon och Lantmännen Agroetanol har sedan februari levererat Agro Cleanpower 95 till trafikentreprenören Keolis, som under den pågående klimatkonferensen i Paris kör en extra grön buss – både på insidan och utsidan – i Stockholms lokaltrafik och på andra orter i Sverige.


Foto: Adam af Ekenstam.

Omställningen till en fossiloberoende fordonsflotta i Sverige kräver flera förnybara alternativ för att minska förbrukningen av fossil diesel. Drivmedlet från Lantmännen Agroetanol kan användas i anpassade dieselmotorer i såväl bussar som lastbilar. Produkten har en unik klimatprestanda och minskar koldioxidutsläppen med mer än 90 procent jämfört med fossil diesel och bidrar till att nå målet om en fossiloberoende fordonsflotta år 2030.

– Vi är både stolta och glada över att kunna leverera förnybart drivmedel till Keolis bussar runt om i Sverige. Vi har nu tagit ett första viktigt steg mot en mer miljövänlig kollektivtrafik genom att leverera ett drivmedel med klimatnytta i världsklass till den svenska marknaden, säger Bengt Olof Johansson, vd på Lantmännen Agroetanol.

Etanol är ett hållbart alternativ till fossila bränslen och har i över 20 år använts som ett fossilfritt alternativ till diesel i svenska bussar och lastbilar. Under veckan har trafikanter i Jönköping, Göteborg, Malmö och Kalmar nöjet att åka med den gröna bussen.


Foto: Adam af Ekenstam.
Den gröna bussen är grön - både på insidan och utsidan.

För ytterligare information, kontakta gärna:  

Bengt Olof Johansson, vd Lantmännen Agroetanol, tel: 010-556 14 32

Lantmännens pressjour, tel: 0730-46 58 00

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng